Textilsäkerhets certifiering – Oecotex 100 klass 1

Oekotex är en certifiering som garanterar frånvaron av skadliga kemiska i textilier. Alla material som utgör kudden inkluderat märket och tråd för att sy de olika delarna är certifierade enligt Oekotex 100 klass 1 för spädbarn, den hårdaste av alla.

————————————————————————————————————

Fri från kvävningrisk –  TUV certifiering

Cerifikat-myndigheten ”TUV Rheinland” har reviderat en regel och lämpligt test för att bedöma risken för kvävning av madrasser och kuddar för spädbarn. Denna standard anger den minsta mängden luft som ska strömma genom ett textilmaterial för att säkerställa andning om ett barn får kudden över sig. Mimos kudde har testats och certifierad med denna säkerhetsstandard.

————————————————————————————————————

Europeiska säkerhetscertifiering EN71-1: 2005 ”Säker för barn 0 -3 år”

Mimos pillow uppfyller europeisk standard EN71-1: 2005. Denna säkerhetsstandard är samma som gäller för leksaker avsedda för barn mellan 0 och 3 år.Testet omfattar dragprov, vridning, nedgång, påverkan, komprimering och avsaknad av smådelar som kan orsaka kvävning. Vertifieringen garanterar säkerheten för Mimos kudde för användning med barn mellan 0-3 år.

——————————————————————————————————-

Säker från återinandning av CO2

Certifierade laboratorier har bevisat att Mimos pillow inte utgör en risk av återinandning av koldioxid. Mimos har blivit testad i laboratorier och klarat certifieringen av återinandning CO2. Detta innebär att det inte finns någon risk att barnet kan andas in sin egna koldioxid som hen andas ut.

——————————————————————————————————-

Kvalitets krav på medicinska produkter

ISO 13485 specificerar krav på ett kvalitetshanteringssystem där en organisation behöver demonstrera sin förmåga att tillhandahålla medicinsk utrustning och relaterade tjänster som konsekvent uppfyller kundens och alla regelverkskrav.

——————————————————————————————————-

Biokompatibilitetstest enligt ISO 10993  

Testerna av cytotoxicitet, sensibilisering och irritation av huden för medicintekniska produkter har gjort det möjligt att intyga att Mimos® inte är giftig för den mänskliga organismen eller orsakar hud sensibilisering eller irritation. Kudden är hypoallergen – allergivänlig.

——————————————————————————————————-

Luftflödes säkerhet

Bureau Veritas UK har certifierad andningsförmåga på denna kudde enligt standarden BS-1877. Detta innebär att materialet i sig är andningsbart.