Kraniometer

Detta mätinstrument har utformats speciellt för att mäta kraniala asymmetrier hos barn från tidig skede till 2 år.

kraniometer med bandmäta med band

För att underlätta mätningen med Mimos kraniometer, har Mimos tagit fram ett band som ett komplement till denna kraniometer. Det som är viktigt att tänka på är att när man mäter plagiocephaly är att vinkeln från näsan skall vara densamma på båda sidor. På bandet är det markerat med ”+” så att det alltid blir samma vinkel. Även när man mäter brakycefali underlättar det då man mäter från pilen fram till den runda punkten bak. Det enda man behöver tänka på när man tar på barnet bandet är att pilen skall peka rakt ner mot näsan.

För grundligare info klicka på undertexten brakycefali eller plagiocephaly.

CRANIOMETER Mimos

Kraniometer (n) är också rekommenderad av en läkare i Spanien (se nedan) att användas som ett mått för att övervaka barnets huvudform under dess första månader i livet.

”Som ni vet, har vi under de senaste tio åren har vi bevittnat en oroväckande ökning av lägesbetingad skallasymmetri i pediatrisk neurokirurgiskt samråd. Brist på stöd från de katalanska vårdinrättningarna för att ta itu med detta problem har lett till långa patientens väntelistor (upp till flera månader av väntan) och mättnad av vår medicinska personal och resurser för att sköta alla dessa patienter enligt fastställt protokoll. Behandlingar till brådskande fall såsom kraniossynostos oundvikligen fördröjs som vi granskar positions-skallasymmetri fall som är mindre allvarligt.

Förebyggande av kraniala missbildningar kan lätt göras genom att följa förebyggande riktlinje. Vi uppskattar att cirka 10% av bebisarna har någon grad av missbildning, men detta ignoreras när håret växer, även om det i många fall inte lyckats lösa denna missbildning helt.

Bebisars huvudform borde systematiskt övervakas och mätas under de första 6 månaderna av livet på samma sätt som den nuvarande vikt, längd och huvudomfång kontrolleras. På detta sätt skulle vi kunna ha snabba och effektiva åtgärder som kan vidtas direkt av barnläkare där problemet kan korrigeras enkelt och snabbt.

Efter att ha använt din kraniometer i flera månader, har jag bekräftat att den korrekta mätningen som erhålls är lika bra som den 3 dimensionella skanner som vi har i vårt sjukhus. Jag tror att denna kraniometer skulle vara mycket användbar för barnläkare att ta huvudmätning av alla bebisar mellan 0 och 6 månaders ålder, för att upptäcka och kvantifiera positions-missbildningar tidigt. Dessa missbildningar kan behandlas enkelt med de primärvårdsbarnläkare med ompositionering och kudde som du marknadsför och därmed undvika hjälmen terapi som är onödigt i majoriteten av fallen.

Jag önskar er lycka till i ditt förebyggande kampanj och hoppas alla barnläkare engagera sig i denna förebyggande kampanj och vi kan lösa detta problem tillsammans ”

Dr Jose M. Costa Clara

Head of the pediatric Neurosurgery. Sant Joan de Deu Hospital, Barcelona.

Har ni några som helst frågor så tveka inte att kontakta oss på info@mimosbabypillow.se

Studie på kraniometern:

http://file.scirp.org/pdf/Health_2016092713394118.pdf

 

mimos pillow photo session